Emplenar el formulari ESTA per viatjar a Nova York

per Sandra
0 comentari 416 visualitzacions

Pots viatjar a USA com a turista per un període màxim de 90 dies. Per entrar al país és necessari, en el cas de viatgers amb nacionalitat espanyola, portar el Passaport de lectura mecànica en vigència i tramitar a compte el visat electrònic mitjançant el formulari ESTA .

És millor que llegeixis amb atenció la informació publicada pel Ministeri d’Assumptes Exteriors a la seva pàgina web: www.exteriores.gob.es en referència a la documentació necessària i les seves característiques.

La tramitació del formulari ESTA es fa a través d’aquesta pàgina web oficial: www.esta.cbp.dhs.gov (vigila ja que hi ha unes altres que són una estafa, el preu oficial són 14 usd si et cobren més és que estàs a la pàgina equivocada). És molt fàcil seguir les instruccions ja que pots llegir la pàgina en castellà.

Formulari ESTA USA

 

Com emplenar el Formulari ESTA :

Després de confirmar que has entès la informació prèvia a la tramitació del visat, et sol·licitaran les dades del passatger:

  • Nom i Cognoms tal qual consta al passaport
  • Gènere
  • Data, ciutat i país de Naixement
  • Nombre de passaport, ciutadania, país emissor, data d’emissió i de venciment i DNI
  • Segona nacionalitat, cas de tenir-la
  • Noms i cognoms dels pares
  • Dades de contacte del sol·licitant: adreça completa, telèfon, correu electrònic, etc.
  • Dades de treball: empresa, càrrec, adreça completa, etc

En el següent pas es sol·licita la informació en destinació:

 • Adreça d’on vas a allotjar-te
 • Dades de la persona de contacte en cas d’emergència (pot ser una persona a USA o fora del país)

I en la següent pantalla un seguit de preguntes que has de contestar si/no.

Finalment ja només queda revisar que totes les dades siguin correctes i pagar l’import del visat amb targeta de crèdit per obtenir el teu visat ESTA.

ATENCIÓ! És molt important que totes les dades siguin correctes, sobretot les dades personals i de passaport. Qualsevol informació que no coincideixi et pot deixar a terra. Jo mateixa he vist a una dona a punt de quedar-se a terra perquè va confondre el nombre 0 del seu passaport amb la lletra O.

Fes el tràmit del ESTA amb un mínim de 15 dies d’antelació al teu viatge per estar tranquil, ja que encara que la confirmació sol ser immediata en alguns casos pot trigar. La validesa del formulari ESTA és de 2 anys, així que si tornes a USA només hauràs d’entrar al teu perfil i actualitzar les dades del nou viatge (sempre que durant aquests 2 anys no hagis renovat el teu passaport).

Quan viatgis porta amb tu una fotocòpia del passaport a més de l’original i una còpia impresa del formulari ESTA, per si de cas.

Per a la resta de nacionalitats és millor que consultis directament a la teva ambaixada per tenir el detall de la documentació necessària en el teu cas.

Tens dubtes sobre com emplenar el Formulari ESTA? En aquesta web sobre com tramitar l’ESTA per entrar a USA expliquen molt bé tots els detalls.

Fes-li un cop d’ull!

Deixa un comentari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Acceptar + info